Gatvės muzikos diena ateina ir į Mažeikius (Video)

 

Jau trečius metus tradiciškai pirmąjį gegužės šeštadienį Lietuvoje organizuojama gatvės muzikos diena. Šiemet į šią šventę kviečiami įsijungti ir mažeikiškiai. Pirmoji gatvės muzikos diena Lietuvoje įvyko 2007 metais Vilniuje. Tada, šventės pradininko Andriaus Mamontovo raginami, į sostinės gatves išėjo beveik 700 muzikantų. Dar po metų šventės geografija prasiplėtė, kadangi prie vilniškių prisijungė dar 31 Lietuvos miestas.

 

Gatvės muzikos dienos koordinatorius Mažeikiuose Egidijus Valantinavičius pasakojo, kad šiemet jau užsiregistravo 44 Lietuvos miestai, mažeikiškiai tame sąraše – 42-ieji.

„Pats esu grojantis, todėl pagalvojau, kodėl reikia važiuoti į kitą miestą, jei galima tokią šventę surengti ir pas mus. Juolab kad teko girdėti, jog mažeikiškiai pernai groti važiavo į Vilnių. Tokios šventės suvienija jaunimą, bendraminčius“, – samprotavo E. Valantinavičius.
Mažeikiuose gautas leidimas muzikantams pasirodyti Naftininkų, Žemaitijos ir Laisvės gatvėse.

Kviečia registruotis

Kol kas užsiregistravo nedaug muzikantų, tad planuojama juos visus įkurdinti ant suoliukų Naftininkų gatvėje nuo šv. Pranciškaus Asyžiečio aikštės iki pramogų centro „Boulingo takas“. Jeigu vietos pritrūks, muzikantams bus pasiūlyta ir Žemaitijos gatvė.

Mažeikiškiai groti gatvėje kol kas registruojasi nedrąsiai, tad Egidijus ragina visus, turinčius muzikos instrumentus, norinčius pagroti gatvėje, registruotis el. paštu: miestomeras@gmail.com ar skambinti telefonu 8 655 49 961. Daugiau informacijos apie gatvės muzikos dieną Mažeikiuose rasite internetiniame tinklalapyje: www.miestomeras.lt, o apie šį renginį visoje Lietuvoje galite sužinoti adresu: www.gatvesmuzika.lt.

Gegužės 2 dieną Naftininkų gatvėje laukiami ir neužsiregistravę muzikantai – registracija reikalinga tam, kad būtų žinoma, kiek užsakyti šventės atributikos: ji bus išdalinta visiems registruotiems muzikantams.

Šventės pradžia – 11 valandą, planuojama linksmintis apie tris valandas. „Kai kuriuose miestuose gatvės muzikos dieną jau vyksta dideli koncertai. Gal ateityje tai pavyks įgyvendinti ir Mažeikiuose? Tad gegužės antrąją griebkit gitaras, rinkit bendraminčius ir susitikime šventėje“, – kviečia E. Valantinavičius.
Linkėjimus mažeikiškiams šventės proga atsiuntė ir pats A. Mamontovas:
„Gatvės muzikos diena, tai paprastų žmonių, neabejingų muzikai, šventė. Mūsų miestams trūksta gyvybės ir judesio, ir tik mes patys galime tą gyvybę pažadinti. Aš tikiu, kad Mažeikiuose bus bent vienas žmogus, kuris drąsiai išeis į gatvę ir pagros praeiviams, dovanodamas šypseną ir gerą nuotaiką.
Niekas kitas negali praskaidrinti mūsų gyvenimo, tik mes patys. Atsibuskime pavasario proga :)“.

„Tokia gera idėja, užkrėtusi visą Lietuvą, turi būti įgyvendinta ir Mažeikiuose“, – įsitikinęs E. Valantinavičius.

 

 

 

Straipsnio autorius Vytautas Malūkas (laikraščio „Santarvė” korespondentas)