Sekmadienio receptas…

Žirnių miltų blynai su daržovėmis ir imbieru

Jums reikės:
200 g žirnių miltų,
50 g kvietinių miltų,
1 arbatinio šaukštelio šežiai maltų kmynų,
1 šviežios arba džiovintos aitriosios paprikos arba maltos aitriosios paprikos,
žiupsnelio šafrano ( nebūtinai ),
1 ½ arbatinio šaukštelio druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų susmulkintų žalių petražolių lapelių,
1 arbatinio šaukštelio maltos kalendros,
apie 300 ml šalto vandens,
1 arbatinio šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero,
2 pomidorų,
1 saldžiosios paprikos,
aliejaus arba sviesto kepimui,
1 citrinos.

Paruošimas:

Į dubenį suberti miltus, maltus kmynus, supjaustytą aitriąją papriką ( be sėklų ), šafraną, druską, maltus pipirus, susmulkintas petražoles, maltą kalendrą ir sumaišyti. Įpilti truputį šalto vandens, viską gerai išmaišyti, tada maišant supilti likusį vandenį, sudėti tarkuotą imbierą, smulkiais gabaliukais supjaustytus pomidorus ir saldžiąją papriką ir dar kartą sumaišyti.

Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinti aliejų arba sviestą ir kepti blynus. Kiekvieną pusę kepti 4 – 5 min., kol blynai gražiai apkepa. Tiekiant blynus apšlakstyti citrinų sultimis.

Žirnių miltų blynai mėgstami Indijoje, tik į juos dedama daugiau indų kulinarijai būdingų prieskonių.

 

SKANAUS…