UAB "Intergas" ir MVA susitikimas

Šį pirmadienį Mažeikių verslininkų asociacijos (MVA) nariai ir UAB „Intergas“ atstovai susitiko apkalbėti esamas gamtinių dujų kainas, išsakyti savo nepasitenkinimus ir lūkesčius. Šiame susirinkime taip pat dalyvavo Mažeikių meras Vilhelmas Džiugelis, MVA vykdantysis direktorius Virginijus Raudonius ir UAB „Intergas“ generalinis direktorius Danas Lasevičius.

 

Mažeikių verslininkų asociacijos nariai lapkričio 21 dieną gavo naujas – pakeltas – gamtinių dujų kainas. Verslininkams nesuprantama, kodėl per tokį trumpą laiką kainos šitaip išaugo ir kodėl gamtines dujas teikianti bendrovė siūlo pačias aukščiausiai kainas, t. y. viršutinės ribos. „Siekdami savo klientams pateikti optimaliausiais kainas, mes privalome derėtis“ – kalbėjo MVA nariai. Jei UAB „Intergas“ ir Mažeikių verslininkai nesuras bendrų susitarimų dėl gamtinių dujų tiekimo ir kainų, MVA nariai galvoja apie kitas alternatyvas – ieškoti kito tiekėjo ir keisti kuro rūšį. Mažeikių verslininkams atsisakius UAB „Intergas“ paslaugų, Mažeikių rajono gyventojams, kurie naudojasi gamtinių dujų tiekimu iš UAB „Intergas“, kaina išaugtų.

 

Pasak UAB „Intergas“ generalio direktoriaus D. Lasevičiaus, „Intergas“ dujotekis pradėtas eksploatuoti nuo 2007 metų ir į jį investuota 40 mln. Lt. Įstatymai numato, kad ši investicija turi atsipirkti per 10 metų. „Buvo tikimasi, kad Mažeikių verslininkai, laikui bėgant, didins gamtinių dujų naudojimą, bet, deja, taip neįvyko. Kainų augimui įtaką taip pat padarė pasikeitusi mokėjimo metodika.“ – kalbėjo UAB „Intergas“ direktorius. Įmonė tikina, kad gamtinių dujų kaina turėtų kristi, kai bus baigtas AB „Mažeikių naftos“ dujotifikavimas. Tuomet gamtinių dujų kaina kitų metų antroje pusėje būtų perskaičiuota. D. Lasevičius taip pat ragino verslininkus parodyti didesnį solidarumą ir didinti dujų naudojimą mieste. Tai taip pat galėtų sumažinti gamtinių dujų kainą.

 

Šio, pirmojo, Mažeikių verslininkų asociacijos narių ir UAB „Intergas“ vadovų susitikimo metu jokių bendrų išeičių nerasta ir nuspręsta vėl susitikti kitų metų sausio mėnesį.