Ekskursija po AB "Mažeikių naftą"

AB „Mažeikių nafta” – viena iš didžiausių regiono bendrovių – ne tik perdirba naftą ir gamina įvairius aukščiausios kokybės naftos produktus, bet ir daro didelę įtaką Lietuvos ekonomikai.  Penktadienį, gruodžio 12 dieną, į ekskursiją po „Mažeikių naftos“ teritoriją, atvyko ne tik vietinė žiniasklaida, bet ir svečiai iš Latvijos, Vilniaus, Akmenės, Klaipėdos ir kitų Lietuvos miestų. Įmonės technikas pasakojo, kad modernizacijos esmė – aukštesnės kokybės produkto gamyba ir sąnaudų mažinimas. Rekonstrukcija ir modernizacija kai kur daroma nuolat, kitur – reikalui esant. Susirinkę žurnalistai taip pat domėjosi, kas prižiūri vamzdžius ir kaip sužinoma apie nelaimę – prakiurusį vamzdį. Įmonės technikas visus nuramino, kad nuolat yra vykdoma vamzdžių revizija, kurios metu atsakingi asmenys vaikšto ir tikrina ar nėra suplonėjęs vamzdžių storis, ypač alkūnėse, taip pat nuolat tikrinamos vietos kur galima erozija.

 

 

Naftos perdirbimo versle – modernizacija yra vienas iš svarbiausių dalykų, kurie leidžia pasiekti aukščiausios gaminamų produktų kokybės, išlaikyti milžinišką konkurenciją ir užtikrinti esamo verslo perspektyvą. AB „Mažeikių nafta“ generalinio direktoriaus pavaduotojas gamybai Albertas Gimbutas teigia, kad šiuo metu įmonėje vyksta keletas modernizacijų. Viena iš jų – elektrinės modernizacija. Jo metu norima įdiegti dūmų valymo įrenginį, kuris sumažintų aplinkos taršą. Pavasarį planuojama paleisti naujai pastatytą vandenilio gamybos įrenginį, kuris skirtas benzino nusierinimui.

 

Pasibaigus ekskursijai po AB „Mažeikių naftą”, svečiai buvo pakviesti kartu su įmonės darbuotojais atšvęsti Šv. Kalėdas. Šventės metu skambėjo juokas, netrūko nei linksmybių, nei geros nuotaikos. 

 

Vaizdas į katalizinio krekingo benzino nusierinimo įrenginį PRIMEG

 

Šviesiųjų naftos produktų rezervuarai

 

Bendras gamyklos vaizdas