Naujiena!!!

Skelbimų paieška

Susisiekime

Nori pranešti apie įvykį, renginį???

El.paštas: naujienos@infomazeikiai.lt

Naujausi komentarai

Artimiausi renginiai

NOEVENTS

Aplankyk!!!

Grupė SEKUNDA
Vestuviniai Muzikantai vestuvėms!

8 prieskoniai, kuriuos verta užsiauginti pačiam PDF Spausdinti Email
Straipsnį paruošė Irma Peldė | 2011 m. liepos 23, Šeštadienis, 04:17

Maisto ruošimas šeimai ir draugams suteikia nepakartojamą džiaugsmą. Įsivaizduokite sultingą kepsnį, pagardintą žolelėmis iš savo prieskonių sodelio.

Prieskonines žoleles lengva auginti net turint visai nedaug vietos. Jos puikiai auga balkone ar ant palangės. Prieskoninės žolelės nėra reiklios, jų priežiūrai nereikia daug laiko, be to, jos ne tik pagardina patiekalus, tačiau ir skleidžia nuostabų kvapą.

 

Patariame auginti šias 8 prieskonines žoleles.

 

Bazilikas. Šis prieskonis dažniausiai aptinkamas italų virtuvės patiekaluose. Tai vienas universaliausių ir dažniausiai naudojamų prieskonių. Baziliku galima gardinti salotas, maišyti jį su aliejumi ir gaminti skanius užpilus.

 

Česnakai. Česnakais tinka gardinti keptas bulves, salotas, kiaušinius, duoną ir džiūvėsius. Ši prieskoninė žolelė geriausiai auga nuo pavasario iki vėlyvo rudens.

 

Levanda. Levandos kvapo nesupainiosi su kitu kvapu. Šios žolelės kvapas ypač tinka vonioje. Ja galima pagardinti gėrimus, sriubas ir keptą mėsą. Sudžiovintą levandą galima laikyti rūbų spintoje ir vonios kambaryje, kad ši skleistų gerą aromatą.

 

Mėta. Mėta greitai auga, jai nereikia didelės priežiūros. Ši žolelė tinka arbatoms, kokteiliams, želė ir kepiniams. Ją galima maišyti su įvairiais vaisiais ar net šokoladu.

 

Raudonėlis. Raudonėlis neatsiejamas nuo graikų, meksikiečių ir italų virtuvių patiekalų. Jis tinka gardinti padažus, sriubas, makaronų patiekalus. Tinka prie pupų ir mėsos patiekalų. Šis prieskonis gali augti be priežiūros. Jį tereikia retsykiais palaistyti.

 

Petražolės. Petražolės tinka ne tik patiekalų puošimui. Jos neatsiejamas sriubų, salotų, keptos mėsos, daržovių, bulvių ir žuvies patiekalų ingredientas.

 

Rozmarinas. Šią prieskoninė žolelę nesunku auginti. Šviežiu rozmarinu pagardinkite keptą vištieną, kiaulieną ir jautieną. Nepamirškite bulvių ir daržovių. Rozmarinas nesunkiai auga ir šaltuose klimatuose. Žiemą jį galima auginti kambaryje.

 

Kalendra. Kalendra yra meksikietiškos virtuvės pažiba. Kalendra auga visus metus ir gali augti tarp gėlių ir kitų daržovių. Kalendros naudojimas virtuvėje yra ypač platus, tačiau jos skonis ne visiem priimtinas.

 

 

 
Kiti straipsniai šioje kategorijoje
Pridėti naują komentarą
KOMENTARAI
Vardas:
El. paštas:
 
Komentaro pavadinimas:
Žemiau galite rašyti savo komentarą:
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
Įveskite paveiksliuke matomus simbolius.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

KOMENTARAI

Sukūrė Inforena   Kuriant panaudota atvirojo kodo TVS Joomla