Naujiena!!!

Skelbimų paieška

Susisiekime

Nori pranešti apie įvykį, renginį???

El.paštas: naujienos@infomazeikiai.lt

Naujausi komentarai

Artimiausi renginiai

NOEVENTS

Aplankyk!!!

Grupė SEKUNDA
Vestuviniai Muzikantai vestuvėms!

Ką daryti, kad maistas ilgiau nesugestų? PDF Spausdinti Email
Straipsnį paruošė Irma Peldė | 2011 m. gegužės 21, Šeštadienis, 05:29

Žinodamos ne vieną produktų laikymo paslaptį mūsų senolės apsieidavo ir be šaldytuvų. Pasinaudokite šiais patarimais, kai prasidėjus iškylų sezonui ne vieną savaitgalį praleisite gamtoje arba keliaudami.

Pieno produktai

Sviestą (stipriai „patrombuodami“) dedame į stiklinį indą ir užpilame pasūdytu vandeniu, kurį reikia kasdien pakeisti. Pieno produktus sudedame į indą, kurį patalpiname į didesnę talpą su šaltu vandeniu. Indą apdengiame medžiaga, kurios galai pamerkti į vandenį. Garuodamas vanduo palaiko žemą temperatūrą ir produktai ilgiau išlieka švieži.

 

Žuvis ir vėžiai

 

Kad šviežiai sugautą žuvį būtų galima laikyti ilgiau, ją reikia išskrosti ir pašalinti žiaunas. Žuvį sausai nuvalyti, vidų ištrinti druska ir iš apačios bei viršaus apdengti popierine servetėle arba tualetiniu popieriumi. Po to kiekvieną žuvį suvynioti į popierių. Taip laikoma žuvis vartoti bus tinkama iki 24 val.

 

Išvirtus vėžius galima sudėti į stiklinį indą apipilti šaltu sūdytu vandeniu.

 

Žalia mėsa

 

Kad žalia mėsa greitai nesugestų, ją reikia „hermetizuoti“. Mėsą galima pamerkti į pieną (po 1-2 valandų pieno riebalai „apgaubs“ mėsą tarsi skraiste, nepraleisdami oro).

 

Taip pat mėsą ar paukštienos filė galima apipilti verdančiu vandeniu (mėsa pabals) ir aptepti aliejumi.

 

Vasarą mėsą dar reikia saugoti ir nuo musių bei vabzdžių.

 

 

 
Kiti straipsniai šioje kategorijoje
Pridėti naują komentarą
KOMENTARAI
Vardas:
El. paštas:
 
Komentaro pavadinimas:
Žemiau galite rašyti savo komentarą:
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
Įveskite paveiksliuke matomus simbolius.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

KOMENTARAI

Sukūrė Inforena   Kuriant panaudota atvirojo kodo TVS Joomla