Naujiena!!!

Skelbimų paieška

Susisiekime

Nori pranešti apie įvykį, renginį???

El.paštas: naujienos@infomazeikiai.lt

Naujausi komentarai

Artimiausi renginiai

NOEVENTS

Aplankyk!!!

Grupė SEKUNDA
Vestuviniai Muzikantai vestuvėms!

Šaldiklis – ne visagalis! PDF Spausdinti Email
Straipsnį paruošė Administratorius | 2013 m. liepos 17, Trečiadienis, 08:48
Kodėl negalima dėti į šaldiklį kiaušinių, ridikėlių ir virtų bulvių? Taip pat daržovių, kuriose daug vandens. Ką reikia žinoti apie šaldiklio galimybes?
Šaldiklio panaudojimo taisyklės, kurias turėtų žinoti kiekviena šeimininkė
Daugumai žmonių šaldyti produktai tapo kasdienybe. Jų šaldikliuose gali aptikti ištisas užšaldytų produktų saugyklas. Tai labai patogu, visi produktai po ranka, nereikia kiekvieną kartą jų atskirai apdoroti, užtenka tik ištraukti iš šaldiklio ir atšildyti. Greita, patogu, skanu.

Šaldytų produktų mėgėjams vertėtų žinoti, kad ne visi produktai užšaldyti bus tokie pat skanūs kaip švieži. Vienas netinkamas ingredientas gali sugadinti visą gaminamą patiekalą.

Nepatartina šaldyti daržovių, kuriose yra daug vandens. Užšaldytos jos praranda savo stangrumą, suminkštėja. Taip atsitinka su lapinėmis salotomis, saldžiąja paprika, ridikėliais, agurkais, salierais.

Išeitis yra ir šiuo atveju. Tokias daržoves galima sėkmingai užšaldyti tyrės pavidalu.

Užšaldytus supjaustytus svogūnų laiškus ir salierų lapkočius galima panaudoti gaminant karštus patiekalus, pavyzdžiui, guliašą.
 

Jokiu būdu nebandykite užšaldyti naminio jogurto ir liesos grietinės.

Nusprendę užšaldyti karštą ar šiltą patiekalą, pirmiausia jį gerai ataušinkite.

Kiaušinius su lukštais įmanoma užšaldyti, bet prieš tai juos reikia lengvai suplakti.

Atskirtus baltymus ir trynius užšaldyti galima. Atšildyti jie tiks patiekalams gaminti.

Jei bandysite užšaldyti virtus kiaušinius, jie taps „guminiai“.

Šaldiklyje konsistenciją pakeičia majonezas, virtas kremas ir visi padažai, kurie sutirštinti krakmolu.

Supjaustytos bulvės pajuoduoja, jei nebūna apdorotos specialiais chemikalais.

Produktai su želatina atšildyti nebeatrodo patraukliai.


 
Kiti straipsniai šioje kategorijoje
Pridėti naują komentarą
KOMENTARAI
Vardas:
El. paštas:
 
Komentaro pavadinimas:
Žemiau galite rašyti savo komentarą:
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
Įveskite paveiksliuke matomus simbolius.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

KOMENTARAI

Sukūrė Inforena   Kuriant panaudota atvirojo kodo TVS Joomla